Poezijos šventė

Vilniaus r. Lavoriškių vidurinė mokykla turi gražią tradiciją, kuri tęsiasi jau ne vienerius metus. Ankstyvą pavasarį pradinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis organizuoja „Poezijos šventę.“ Šiemet šis konkursas plykstelėjo kovo 15 dieną. Tą dieną 1 – 4 klasių mokiniai susirinko į skaitovų konkursą.

Gausiai susirinkusieji jaunieji poezijos mylėtojai galėjo pasigrožėti vaikų poezijos knygų ir portretų parodėle. Šventę pradėjo pradinukų mokytojos, kurios norėdamos suteikti savo auklėtiniams ryžto ir drąsos, padeklamavo nuostabius vaikų eilėraščius. Toliau vienas po kito sekė ir susirinkusius gražiais posmais džiugino šventės dalyviai. Skambėjo ne tik garsių poetų eilėraščiai, bet ir savo kūrybos eilės. Mokinių pastangas, kūrybingumą, gebėjimą meniškai skaityti eilėraštį vertino gerbiama komisija: mokyklos direktorė p. Anžela Petkunienė, matematikos mokytoja Katažina Misevič, lietuvių kalbos mokytoja Regina Sudnikevič. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir saldžiosiomis dovanėlėmis.

Gera žinoti, kad mūsų mokykloje yra tiek neabejingų poezijai, kūrybingų mokinių. Belieka tik palinkėti, jog ši graži tradicija gyvuotų dar ilgai ir poetinio žodžio skambesys nebūtų pamirštas.

Konkurso nugalėtojai:

I vieta – Dominikas Taločko (3 klasė);

II vieta – Evelina Grablevska (4 klasė), Daniel Silvestravičius (2 klasė);

III vieta – Elena Suchodolska (1 klasė), Aneta Sledzevič (3 klasė), Donata Stefanovič (3 klasė);

 

Lietuvių kalbos mokytoja

Regina Sudnikevič

Įrašas paskelbtas temoje Renginiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.