Europos kalbų dienos minėjimas

Jau kelinti metai iš eilės Vilniaus r. Lavoriškių vidurinėje mokykloje minima Europos kalbų diena. Šiemet šią dieną nuspręsta pažymėti išvyka į Europos Parką. Taigi š. m. rugsėjo 26 dieną 5 – 10 klasių mokiniai su lydinčiomis anglų kalbos mokytoja Eleonora Mašaro, rusų kalbos mokytoja Veronika Uždalevič, lietuvių kalbos mokytoja Regina Sudnikevič ir geografijos bei biologijos mokytoja Jolanta Macejkanec apsilankė viename įspūdingiausių šiuolaikinio meno muziejuje – Europos Parke.

Mokiniai čia turėjo galimybę ne tik pajausti meno ir gamtos harmoniją, bet ir išvysti dalį eksponuojamų įvairių pasaulių menininkų ekspozicijų. Susigaudyti tarp gausaus skaičiaus skulptūrų padėjo Europos parko gidė, kuri maloniai nustebino ne tik savo gebėjimu sudominti, bet ir šią Europos kalbų dieną pasirinkusi mokinius informuoti rusų kalba. Tokiu būdu mokiniai galėjo pasitikrinti ir pagilinti dar vienos kalbos žinias bei supratimą. Ypač jaunuosius turistus sužavėjo pilnas vandens didžiausias pasaulyje krėslas, besisupantis ant vieno taško namas, ore kabantys milžiniški akmenys, pasaulio rekordu pripažinta skulptūra iš televizorių. Daug džiaugsmo ir emocijų sukėlė proga nuslysti nuo šešiolikos kėdučių ir lyg laive pasisupti ant plieninio namų grindų. Pasivaikščiojimą po Europos parką vainikavo vaikų prisilietimas prie paslaptingos skulptūros, padėsiančios išsipildyti jų norams bei svajonėms.

Palikę išraiškingą muziejų po atviru dangumi, truputį išalkę ir maloniai pavargę mokiniai patraukė į kavinę, kur skaniai papietavo, dalijosi įspūdžiais, aptarė neseniai matytus vaizdus ir draugiškai pasišnekučiavo. Sotūs, kupini neišdildomų įspūdžių mokiniai patraukė namo. Įprasminti bei vainikuoti Europos kalbų dieną mokiniams padėjo lietuvių kalbos mokytojos Reginos Sudnikevič pakeliui namo, surengta viktorina. Jos metu mokiniai galėjo patikrinti savo kalbų ir geografijos žinias. Aktyviausieji ir geriausiai atsakantys mokiniai buvo apdovanoti.

Jau gerokai po pietų kupini įspūdžių, gerų emocijų, dvasiškai praturtėję mokiniai grįžo namo, tikėdamiesi, kad graži mokyklos tradicija minėti Europos kalbų dieną tęsis ir kitais metais . 

Įrašas paskelbtas temoje Renginiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.