Atšvaitų diena

Atsižvelgdama į avaringumo situaciją ir eismo įvykių priežastis, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos lapkričio 6-ąją skelbia Atšvaitų dieną. Lapkritis, gruodis – tai mėnesiai, kada šviesia diena beveik nėra kada pasidžiaugti. Rytą, suaugusiems skubant į darbus, studentams, mokiniams – į mokslus, dar tamsu, po pietų, grįžtant į namus jau prietema. Taip ir keliaujame prietemoje iš namų, į namus.


Įsisukę į kasdienius rūpesčius dažnai pamirštame pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu kelyje. Neturėjo atšvaito, buvo nematomas – pagrindinė keliuose žuvusių pėsčiųjų ir dviratininkų tamsiu paros metu ar esant blogam matomumui priežastis. Ir tokių žūčių nepavyksta išvengti kasmet.
Lapkritis – mėnuo, kada eismo įvykiuose žūsta daugiausiai pėsčiųjų ir dviratininkų. Jei dar neturite atšvaito, būtinai jį įsigykite, o įsigiję, naudokite – prisekite atšvaitą taip, kad jis būtų matomas ir transporto priemonių žibintai gerai jį apšviestų.

Esame labai dėkingi Valstybės įmonei „ REGITRA “ , esančiai Liepkalnio g. 97, už bendradarbiavimą ir už paremtus atšvaitus visiems Vilniaus r. Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos vaikams. Ypatingą padėką gimnazijos socialinė pedagogė išreiškia Laimutei Užupei už sutikimą bendradarbiauti ir gimnazijos mokinių aprūpinimą atšvaitais. 

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.