Ekskursija į Vilniaus Technikos ir Energetikos Muziejų ir Vilniaus elektrinę

Balandžio 4 dienąVilniaus r. Lavoriškių vidurinės mokyklos 5- 6 klasių mokiniai kartu su auklėtojomis E. Mašaro ir A. Burbo vyko į ekskursiją, kurią organizavo UAB „Vilniaus Energija”.

10 val. ryte bendrovės „Vilniaus energija“ autobusu nuvažiavome į Technikos ir Energetikos muziejų Vilniuje. Pirmiausia apžiūrėjome senovinio transporto ekspoziciją, lengvuosius automobilius, motociklus, dviračius.

Vėliau gidas supažindino mus su elektrinės įrengimais – garo turbinomis, garo katilais, generatoriais, įvairiais elektros perdavimo, matavimo ir valdymo prietaisais.

Pati įdomiausia staigmena laukė visų ekskursijai baigiantis. Tai ekspozicija Technika vaikams, kurioje interaktyvieji eksponatai linksmai iliustruoja įvairius technikos išradimus, demonstruoja mokslinius metodus. Mokiniams buvo leidžiama eksperimentuoti su žemės trauka, kūnų pusiausvyra, mechanine energija, su garsu. Judėjimo ir jėgos, energijos, svyravimų ir bangų, elektros, magnetizmo procesai buvo iliustruojami gyvai.

Po apsilankymo muziejuje grįžome į autobusą ir keliavome į trečiąją Vilniaus elektrinę.

Moksleiviai buvo supažindinti su pagrindiniais šilumos ir elektros energiją gaminančiais įrengimais, jų veikimo principais, atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimu, leidžiančiu mažinti užterštumą ir didinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę.

Maloniai nustebino gautos dovanos: maišeliai su „Vilniaus energijos“ atributika, puodeliai su schema, aiškinančia, kaip gaminama šiluma ir elektros energija, pieštukai, tušinukai, atšvaitai su „Vilniaus Energijos“ logotipais.

Kupini įspūdžių ir žinių grįžome namo.

 

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.