Senelių diena

Iš baltųjų pūgų aš nunersiu Tau skraistę, Močiute,
Ir saulėlydžių tylą atnešiu maldom
Žalių sodų pavėsį norėčiau Seneliui sukurti,
Raukšleles Jūsų lūpų apibersiu kalbom. (…)

                      Viena iš laukiamiausių visų anūkų švenčių yra Senelių diena, kuomet visas dėmesys skirtas mylimiems seneliams. Žiemai persiritus į kitą pusę Vilniaus r. Lavoriškių  vidurinėje mokykloje tradiciškai vyksta ši graži šventė.

Šiemet savo meilę seneliams ir padėką už begalinį jų rūpestį 1 – 4 klasių mokiniai galėjo išreikšti vasario 7 dieną. Jau nuo ankstyvo ryto į mokyklą gausiai rinkosi seneliai ir močiutės, kad kartu su vaikaičiais galėtų pasidžiaugti koncertu bei pasilinksminti. Atskubėjusius senelius mokiniai ir jų auklėtojai pasitiko savo klasėse ir surengė garbingiems svečiams iškilmingą šventę. Vieni mokiniai savo meilę atskleidė dainuodami, deklamuodami eilėraščius, kiti vaidino nedidelius etiudus, pademonstravo savo šokių gebėjimus. Visų vaikų pasirodymai dvelkė pagarba mylimiems seneliams, o nušvitę senelių veidai, aktyvus dalyvavimas žaidimuose, šokiuose, garsūs plojimai bei viena kita tyliai nubraukta džiaugsmo ašara bylojo, apie tai, kaip seneliai didžiuojasi savo mažaisiais anūkėliais. Daug teigiamų emocijų sukėlė mokinių parengtas sienlaikraštis apie jų senelių ir prosenelių gyvenimą. Surinktos jausnystės nuotraukos, paruošti šeimos medžiai bei gyvenimo aprašymai atgaivino daug gražių prisiminimų.

                      Atsidėkodami anūkams bei mokytojoms už nuostabią programą, garbingi svečiai paruošė šventišką stalą, ant kurio netruko močiučių keptų gardžių pyragų, sausainių, saldumynų. Susėdę prie vaišių stalo ir gurkšnodami arbatą seneliai ir jų anūkai dalinosi šventės įspūdžiais, prisiminė daug linksmų istorijų, dėkojo mokytojoms bei vaikaičiams už pakvietimus, dėmesį, bendravimą. Susirinkusius svečius pasveikino ir šiltus žodžius skyrė mokyklos direktorė, kuri padėkojo už senelių rūpestį bei aktyvų dalyvavimą renginiuose,  skatinančiuose kartų bendradarbiavimą. Direktorė išreiškė padėką ir mokytojoms, organizavusioms gražią šventę, pabrėždama, kaip svarbu ugdyti vaikų pozityvų požiūrį ir pagarbą vyresniajai kartai.

                      Renginio metu visų nuotaika buvo labai gera, netruko juoko, šypsenų, sveikinimų bei apsikabinimų. Tikimės, kad šventė ilgai išliks senelių atmintyje, o jaunoji karta stengsis džiuginti mylimuosius senelius kiekvieną dieną.

Įrašas paskelbtas temoje Renginiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.