LIONS QUEST programa „Paauglystės kryžkelės”

2019 m. rugsėjo 16-18 dienomis Vilniaus r. Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos bendruomenės nariai dalyvavo trijų dienų mokymuose socialinio ir emocinio ugdymo LIONS QUEST programos „Paauglystės kryžkelės”. Tai įrodymais pagrįsta programa, kuri padeda mokytojams kurti saugią mokymosi aplinką ir ugdyti gyvenimo įgūdžius, padedančius mokiniams išgyventi paauglystės metus. Ši programa į Bendrąsias ugdymo programas integruoja socialinį ir emocinį ugdymą, charakterio ugdymą, psichoaktyviųjų medžiagų ir patyčių prevenciją bei mokymąsi tarnaujant, taip skatindama tinkamą paauglių vystymąsi. LIONS QUEST programa „Paauglystės kryžkelės” skirta 5-8 klasių mokiniams.

Mokymų lektorius TOMAS RAKOVAS, psichologas, LIONS QUEST programos instruktorius išsamiai, dalykiškai ir žaismingai supažindino su programa. Praktinių užsiėmimų metu bendruomenės nariai mokėsi vesti LIONS QUEST „Paauglystės kryžkelės” pamokas, dirbdami grupėse ir porose išbandė naujus metodus, aiškinosi svarbiausius socialinio ir emocinio ugdymo, prevencijos, mokymosi tarnaujant, charakterio formavimo elementus. Analizavo ir aptarė mokomąją medžiagą ir jos sudedamąsias dalis, aktyviai dalijosi savo patirtimi bei įspūdžiais.

Džiaugiamės, kad gimnazijoje įgyvendinsime socialinio ir emocinio ugdymo LIONS QUEST programą „Paauglystės kryžkelės”.

Gimnazijos bendruomenės nariai taip pat išsikėlė tikslą įgyvendinti socialinio ir emocinio ugdymo LIONS QUEST programas „Laikas kartu“ ir ,,Raktai į sėkmę“. LIONS QUEST programų siekis yra suvienyti mokyklos personalą, šeimą, bendruomenę ir jaunus žmones. Norime, kad mūsų jaunimas būtų rūpestingas, atsakingas, laimingas ir aktyvus, tad tikime, kad šios programos – galimybė tai pasiekti.

Linkime visiems teigiamų pokyčių ir sėkmės!

Gimnazijos psichologė Božena Ragelienė

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.