Š. m. kovo 26 d. Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos 5, 6 ir 7 klasių mokiniai kartu su biologijos ir geografijos mokytoja Jolanta Maceikianec ir technologijų mokytoja Kristina Tankeliun dalyvavo edukaciniame užsiėmime “Rūmų virtuvė ir puotos”, kuris vyko Valdovų rūmų muziejuje.
Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai susipažino su maisto raciono ir valgymo įpročių raida, lygino rūmų gyventojų ir paprastų žmonių virtuvę, išsiaiškino, kaip reikėjo elgtis per puotą ir kuo valdovai stebindavo savo svečius. Taip pat sužinojo, kokie egzotiški prieskoniai ir produktai atkeliavo į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rezidenciją XV a. ir XVI a. sandūroje įvykusių didžiųjų geografinių atradimų bei kultūrinių mainų. Archeologinėje ekspozicijoje ieškojo indų ir įrankių, susijusių su maisto gamyba ir jo patiekimu rūmuose. Praktinėje užsiėmimo dalyje bandė atskirti bei įvardyti vietinius ir atvežtinius prieskoninius augalus, ragavo riešutus bei džiovintus vaisius ir sudėjo maisto produktų kilmės dėlionę žemėlapyje.
Po edukacinio užsiėmimo mokiniai apsilankė Vilniaus arkikatedroje, stebėjosi jos didumu bei grožiu.