Siekėme Gineso rekordo

Lavoriškių Stepono Batoro gimnazija gruodžio 11 dieną siekė Gineso rekordo dalyvaujant skaitmeninį ugdymą skatinančioje programoje „Code & Share. Ateities technologijos“.

Vykdant akciją „Code & Share. Programuok su klase“, taip pat ir šių metų akciją „Code & Share. Ateities technologijos“ Lenkijos Fundacija ArchitectsPL siekia sudominti kuo jaunesnius mokinius mokslo bei skaitmeninių kompetencijų plėtra. Prie akcijos prisijungė net 29 Vilniaus rajono švietimo įstaigos, o kartu su Lenkijos švietimo įstaigomis šis skaičius siekia apie 100.

Šiais metais akcijos dalyviai gilinosi į skaitmeninės visuomenės problematiką, o pagrindinis iškeltas akcijos tikslas – pasiekti didžiausio mokinių skaičiaus, dalyvavusio vienu metu ateities technologijų tematikos pamokoje, Gineso rekordą. Šių metų iniciatyva siejama su laisvės idėja, teisės žiniomis, švietimu ir ugdymu kaip modernios valstybės, atsakingos už ekonominį vystymąsi bei konkurencingų specialistų rengimą, pagrindiniais principais.

Dalyvavę akcijoje mokiniai pamokos metu susipažino su naujosiomis technologijomis, tokiomis kaip daiktų internetas, dirbtinis intelektas, sprendimai, taikomi išmaniems ir protingiems miestams bei namams. Pasak organizatorių, svarbu kelti būtent tokius klausimus, kadangi taip jauniesiems piliečiams parodomos modernios ir išsivysčiusios skaitmeninės visuomenės plėtros kryptys.

 

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.