BBC ir Kompiuteriukai vaikams

Birželio 8 dieną, mūsų gimnazija aplankė Western Union atstovai Andrius Činga su kolega Dariumi Laurinčiku. Jie pristatė 5 klasės mokiniams micro:bit kompiuteriukus, parodė pagrindus, kaip juos galima programuoti ir ką su jais galima nuveikti. Mokiniai su užsidegimu išbandė micro:bit‘ų galimybes. Visi penktokai gavo dovanų po micro:bit kompiuteriuką. Šituos įrenginius mokiniai mokysis programuoti jau 6 klasėje per informacinių technologijų pamokas.

2015 m. kovo mėn. BBC pradėjo kampaniją „Make It Digital". Jos tikslas buvo įkvėpti jaunąją kartą skatinant programavimą, programų kūrimą ir norą pažinti skaitmenines technologijas. Siekiama vystyti skaitmeninį kūrybiškumą taip, kaip niekad anksčiau ir padėti ugdyti skaitmeninius visuomenės įgūdžius per ambicingą naujų programų, partnerysčių ir projektų pasiūlą.

„Kompiuteriukai vaikams” komanda nori įteikti dovaną ateities Lietuvai, įkvėpti vaikus domėtis technologijomis. Šiuo projektu siekiama ne tik skatinti programavimą, bet ir ugdyti techninę kūrybą, suprasti algoritmus, mokyti logikos, kūrybinio mąstymo bei lavinti kitus XXI a. atliepiančius įgūdžius. Siekiama, kad Lietuva eitų pažangos keliu, vaikai nepakliūtų į gyvenimo nežinią, o vietoje to turėtų galimybę mokytis įgūdžių, kurie vėliau bus tokie įprasti kaip daugybos lentelė.

Nuoširdžiai dėkojame už dovanas mūsų gimnazijos penktokams.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.