Susitikimas su Kazio Bradūno dukra Elena Bradūnaite

Šių metų vasario 1 dieną gimnazijos IG, III G ir IVG klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros vyresn. mokytojomis Olga Symonovičiene bei Regina Sudnikevič vyko į Mickūnų metodinio centro organizuotą renginį – susitikimą su poeto Kazio Bradūno dukra Elena Bradūnaite.

Garsi antropologė pasakojo apie gyvenimą tarp Lietuvos ir JAV, meilę Lietuvai, tėčio gyvenimą, dalijosi mintimis apie poeziją ir netgi dainavo. Galima buvo stebėtis ir žavėtis E. Bradūnaitės-Aglinskienės atvirumu, nuoširdumu, entuziazmu. Bet turbūt labiausiai susirinkusiems širdį glostė mintys apie Lietuvą – pašnekovė gyrė tiek  gamtą, tiek kultūrą, o bene daugiausiai pagyrų teko lietuvių kalbai – pasak Elenos, lietuvių kalbos sudėtingumas ir grožis išskiria mus iš kitų tautų. Elena Bradūnaitė sakė, kad patriotiškumas, lietuvybės puoselėjimas buvo nuo pat vaikystės pabrėžiamas jos šeimoje. Juk ir Kazio Bradūno kūryboje jaučiame meilę ir prisirišimą prie gimtosios žemės.

Dėkojame organizatoriams už kvietimą susitikti su įdomia asmenybe bei Elenai Bradūnaitei-Aglinskienei už šiltą ir atvirą pokalbį, ir nepaprastai įdomų pasakojimą.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.