Gimnazijos mokytojų išvyka į Kauną ir jo apylinkes

Lapkričio 25 dieną gimnazijos mokytojai keliavo po Kauną ir jo apylinkes. Pirmiausia mokytojai apsilankė Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje. Pažaislio vienuolynas – Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia su kamaldulių vienuolynu, yra Pažaislyje, Kauno marių pusiasalyje. Ansamblis laikomas vienu gražiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje. Ekskursijos gidė papasakojo vienuolyno istoriją, buvo galima pamatyti meno šedevrus, esančius vienuolyno bažnyčioje.

Apsilankę bažnyčioje, mokytojai vyko į Kauno senamiestį, kur pabuvojo Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje. Rūmai pastatyti XIX amžiuje. Šiame pastate buvo įsikūręs Rusijos gubernatorius, o per pirmąjį pasaulinį karą – Vokietijos kaizeris Vilhelmas. Tarpukario metais čia dirbo ir gyveno visi trys Lietuvos Respublikos Prezidentai. Rūmuose mokytojai pamatė Prezidento kambarį, pasikalbėjo „su pačiu Molotovu“, išvydo Budinčio karininko kabinetą, dalyvavo interaktyviame žaidime apie Lietuvos Respubliką.

Galiausiai mokytojai nuvyko į Raudondvarį, stovintį dešiniajame Nevėžio krante, ten jie dalyvavo teatralizuotoje ekskursijoje. Dvare juos pasitiko viena žaviausių Raudondvario šeimininkių grafienė Rozalija. Abejingų nepaliekanti ponia dalijosi prisiminimais apie dvaro gyvenimą bei jį valdžiusių grafų Tiškevičių Raudondvaryje paliktus pėdsakus.

Pavargę, bet kupini įspūdžių ir gerai nusiteikę mokytojai grįžo namo.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.