Edukacinė išvyka į Varšuvą

Šių metų spalio 29 – 30 dienomis Vilniaus r. Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos 6 –IV G klasės mokiniai kartu su klasės vadovais vyko į edukacinę išvyką Varšuvoje. Išvykos tikslas  – aplankyti Varšuvos Koperniko mokslo centrą bei pažinti Lenkijos sostinės žymias vietas.

Žymiame mokslo centre mokiniai aplankė skirtingos tematikos parodas. Interaktyviame muziejuje mokiniai susipažino su įvairių mokslo sričių išradimais ir technologijomis – nuo  rato ir garo variklio iki interneto ir modernių laboratorinių prietaisų.

Kitą dieną mokinių laukė edukacinė ekskursija po Varšuvos senamiestį. Išvykos metu aplankėme vieną iš įspūdingiausių Varšuvos paminklų – A. Mickevičiui, būdami Pilies aikštėje praėjome Karališkuoju taku vedančiu iki Vilanovo rūmų, kuriais pasigrožėjome ne tik iš išorės, vaikštinėdami juos supančiu didžiuliu parku, tačiau ir iš vidaus. Ekskursijos kulminacija tapo gėlių padėjimas  ant Nežinomo kareivio kapo. Pilni įspūdžių grįžome namo.

Reiškiame nuoširdžią padėką visiems prisidėjusiems prie išvykos į Lenkiją organizavimo, o ypač kun. Stefanui Ceberekui, suteikusiam mums nakvynę Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios klebonijoje.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.