Europos kalbų dienos minėjimas gimnazijoje

Rugsėjo 26 d. švenčiama Europos kalbų diena. Pirmą kartą Europos kalbų diena švęsta 2001 metais. Šis renginys, kurį organizavo Europos Taryba ir Europos Sąjunga, įtraukė milijonus žmonių iš 45 dalyvaujančių šalių. Įvairiais renginiais buvo švenčiama Europos kalbų įvairovė ir skatinamas kalbų mokymasis. Šios šventės metu Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai, siekiant paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms.

Ši diena yra minima kasmet vis kitaip! Šiais metais tradiciškai buvo nuspręsta Vilniaus r. Lavoriškių Stepono Batoro  gimnazijoje paminėti Europos kalbų dieną. 1-12 klasių mokiniai pamokų metu kalbėjo apie Europos šalis, rinkosi mylimiausias ir stengėsi nuspręsti kurią iš jų norėtų aplankyti. Tuo pat metu jie mokėsi ir gramatinį išsireiškimą „I woulde like to visit…“, „Norėčiau aplankyti…“. Pakalbėję jie pabandė savo svajones nupiešti ir savo norus užrašyti.
Mokiniai ruošė plakatus apie pasirinktą mylimiausią Europos šalį, rinko medžiagą, susipažino su tos šalies heraldika, kai kurie pateikė keletą populiarių išsireiškimų ta kalba, aprašė ir iliustravo piešiniais bei iškarpomis iš įvairių šaltinių. Mėgstamiausios šalys, kurias rinkosi mokiniai, yra: Prancūzija, Italija, Ispanija, Turkija, Prancūzijos užjūrio regionai, tokie kaip Karibų jūroje esančios Gvadelupės salos, Indijos vandenyne esantys Madagaskaras bei Majotas. Bet buvo prisimintos ir kitos Europos šalys: Bulgarija, Latvija, Vokietija, Kroatija, Anglija ir kitos.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.