Vilniaus r. Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos inauguracijos šventė

„Antai tris dalykus Dievas pasiliko sau:

iš nieko kažką sukurti, numatyti ateitį ir valdyti sąžinę.“

Steponas Batoras

Pavasaris – tai ypatingas metų laikas. Besiskleidžianti žaluma ir atbundanti gamta suteikia naujų jėgų  bei džiaugsmo. Pavasaris – naujo kelio, prasmingų darbų pradžia. Praėjusių metų birželio mėnesį po sėkmingos akreditacijos Vilniaus r. Lavoriškių vidurinei mokyklai suteiktas gimnazijos statusas. Šiandien pradedame naują mokyklos gyvavimo, su naujais iššūkiais ir nauja atsakomybe, etapą. Šių metų balandžio 27 dieną atvertėme naują gimnazijos istorijos puslapį. Ši proga subūrė Vilniaus r. Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos bendruomenę bei svečius į gimnazijos inauguracijos iškilmes.

Šventė prasidėjo pamaldomis, kurias aukojo Lavoriškių šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas kun. Pavel Paliul, meldęsis už gimnazijos bendruomenę – mokinius, jų tėvus, administraciją ir visus mokyklos darbuotojus. Prašant Dievo globos gimnazijai pašventinta gimnazijos vėliava, kurią gimnazijos direktorė Ana Ancevič iškilmingai perdavė gimnazijos mokiniams. Ji pabrėžė, kad gimnazija – tai erdvė skleistis tautos žiedui jaunimui, tai įsipareigojimas ir atsakomybė, todėl nuo šiol mokinių pareiga puoselėti gimnazijos, tautos ir bendražmogiškąsias vertybes.

Prisimindami, kad dideliems „žygiams“ mus įkvepia garbingas Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stepono Batoro vardas, gimnazijos inauguracijos proga atidengėme karaliaus Stepono Batoro, „kario, negyvenusio pagal karališkos prabangos standartus“ paveikslą. Gimnazijos globėjo spartietiškas nuosaikumas, ryžtingumas, ištvermingumas, atvirumas bei teisingumas – tai savybės, kurias puoselėsime ugdant jaunąją kartą. Iškilmingos ceremonijos metu Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst perskaitė nutarimą dėl gimnazijos statuso įsigaliojimo bei linkėjo, kad švietimo židinys Lavoriškėse negestų ir veiktų su nauja energija, o geri mokymosi ir popamokinės veiklos rezultatai patvirtintų ugdymo kokybę. Po gerbiamos merės  Marijos Rekst pasisakymo iškilmingai buvo sugiedotas gimnazijos himnas, kurio autoriais yra lenkų kalbos mokytoja metodininkė Ana Burbo, vyresnysis istorijos mokytojas Albert Volk bei muzikos mokytoja Liucina Vlasenko.

Kaip ir dera tikriems tautos tradicijų paveldėtojams ir puoselėtojams gimnazijos mokiniai atvykusius svečius linksmino skambiomis dainomis, liaudies šokiais, nuostabiais eilėraščiais ir inscenizacijomis.

Renginyje dalyvavo gausus būrys svečių: Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Česlav Olševski, Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugijos „Macierz Szkolna“ pirmininkas Juzef Kviatkovski, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Lilija Andruškevič, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė, gimnazijos kuratorė Janina Klimaševska, Lavoriškių klebonas kun. Pavel Paliul, Lavoriškių seniūnas Mark Pilat, gimnazijos rėmėjas Jan Maniak, bendradarbiavimo partneriai bei draugai iš Bydgoščiaus Jano Paderevskio gimnazijos, Lavoriškių girininkijos atstovas Jurij Laptik,  Lavoriškių užkardos atstovai, Lavoriškių daugiafunkcinio kultūros centro direktorė Aleksandra Olševskienė, Vilniaus r. Pakenės Česlovo Milošo pagrindinės mokyklos direktorė Janina Novicka, Vilniaus r. Mostiškių pagrindinės mokyklos direktorius Valdemar Klimaševski, Vilniaus r. Lavoriškių lopšelio – darželio direktorė Renata Barusevič bei gerbiami tėveliai, mokytojai, absolventai.

Renginio svečius, bendruomenės narius sveikino gimnazijos direktorė Ana Ancevič, kuri dėkojo visiems, prisidėjusiems prie gimnazijos augimo ir tobulėjimo. Direktorė pabrėžė, kad tapimas gimnazija – tai iššūkis, kurio norėjome ir kurį įveikėme. Ji pasidžiaugė ne tik nauju statusu, bet ir suplanuotais tikslais ir numatytomis veiklomis, taip pat padėkojo visai gimnazijos bendruomenei, rajono politikams, valdžios atstovams ir visiems, kurie tikėjo ir buvo kelyje į gimnaziją.

Bendruomenę sveikino svečiai, apie jos lūkesčius kalbėjo Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Česlav Olševski , kuris išreiškė viltį, kad gimnazijos statusas įpareigos mokinius dar stropiau ir atsakingiau mokytis.

Gimnazijos inauguracijos proga Vilniaus rajono savivaldybės mero padėkos raštais apdovanota gimnazijos vadovybė, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo padėkos raštai įteikti labiausiai nusipelniusiems siekiant gimnazijos statuso mokytojams, gimnazijos direktorės padėkos raštais apdovanoti aktyvūs, nusipelnę bendruomenės nariai.

Karšti susirinkusiųjų plojimai buvo geriausia padėka už patirtas emocijas. Išreiškiame nuoširdžią padėką visiems, šią ypatingą dieną buvusiems drauge su mumis.

Įrašas paskelbtas temoje Renginiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.