Šv. Kūčių popietė gimnazijoje

Š.m. gruodžio 23 dieną, kiek anksčiau nei tikrosios Kūčios, gimnazijos bendruomenė: mokytojai, mokiniai, atvykę svečiai – Lavoriškių seniūnijos seniūnas Mark Pilat, Lavoriškių parapijos klebonas Pavel Palul susibūrė sporto salėje paminėti šv. Kūčių. Šventę gaubė ypatinga kalėdinė nuotaika, persmelkta paslapties ir stebuklo  laukimo. Šventinio renginio vedėja, tikybos mokytoja Magdalena Klepka pradėdama tradicinę šventę, pasveikino visus, gausiai susirinkusius sporto salėje  Ji kalbėjo apie nepaprastą Advento laikotarpį – rimties, susikaupimo, atleidimo metą.

 1 – 4 klasių mokiniai vadovaujant pradinių klasių mokytojoms renginio metu pristatė kalėdinį spektaklį, 5 –II G klasių mokiniai giedojo kalėdines giesmes, stebino instrumentų grojimu.

Parapijos kunigas Pavel Palul visus pasveikino, priminė, kad būtent iš Kūčių vakaro mes mokomės, kaip turėtume gyventi ir elgtis per visus ateinančius metus.

Seniūnas Mark Pilat linkėjo šios mokyklos mokytojams ir toliau skleisti mokiniams pedagogų širdyse sukauptas vertybes, mokiniams – svajoti ir siekti tikslo, o mokyklos svečiams – niekada nepamiršti kelio į šią gimnaziją.

Sveikinimo žodį tarė ir gimnazijos direktorė Ana Ancevič, visiems susirinkusiems ji  linkėjo, kad ateinantys metai būtų dar geresni, sėkmingesni, atneštų daugiau džiaugsmo ir šviesos, o stebuklingą Kūčių naktį virš namų įsižiebusi žvaigždė lemtų tikėjimą ir viltį.

Įrašas paskelbtas temoje Renginiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.