Jaunojo pedagogo akademija

Siekiant skatinti mokinius dalyvauti ugdymo karjerai veikloje vasario 23-27 d. Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) organizavo paskaitą ,,Jaunojo pedagogo akademija“, kurioje dvidešimt mokinių iš visos Lietuvos, tarp jų 3 mūsų mokyklos dvyliktokės turėjo galimybę geriau pažinti pedagogo profesiją ir studentišką gyvenimą.  Akademijos metu mokiniai gyveno universiteto bendrabutyje, klausėsi paskaitų, susipažino su socialiniais mokslais.  Kiekvieną dieną būsimieji pedagogai buvo supažindinami su skirtingų profesijų atstovais, pristačiusiais dėstomą dalyką, dalijosi asmenine patirtimi, atliko įvairias užduotis. Viena įdomesnių užduočių – per nuotraukas ir vaizdo filmuką perteikti mokytojo profesijos specifiką.

LEU dėstytojų nuomone, mokytojas – įvairiapusiška asmenybė, turinti didaktinių, kultūrinių žinių. Jis prisideda prie žmogaus intelektualinio ir dvasinio pasaulio kūrimo, daro įtaką žmogui, besiformuojančiai asmenybei, kuria mokymosi ir tobulėjimo strategiją. Pedagogas turi būti dėstomo dalyko profesionalas, taip pat svarbu būti supratingam, atsakingam, rūpestingam ir empatiškam. Kalbinti dėstytojai pabrėžė, kad mokytojas nėra tik dalyko specialistas, todėl į klausimą ,,Ar verta būti mokytoju?“ atsakė, jog verta dirbti dėl didelės moralinės grįžtamosios vertės, dinamiškos darbo specifikos. Pasak dėstytojų, ateities mokytojas turėtų gerai valdyti virtualią erdvę, gebėti įtraukti mokinius į aktyvų ir interaktyvų gyvenimą.

Iš Vilniaus r. Lavoriškių vidurinės mokyklos dalyvavo 12 klasės mokinės – Beata Urbanovič, Veronika Milto, Katerina Siniakova.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.