Projekto „Grūdinkime organizmą“ įgyvendinimas

Tęstami projekto „Grūdinkime organizmą“ šių metų sausio 30 dieną Vilniaus r. Lavoriškių vidurinės mokyklos 10 – 12 klasių mokiniai kartu su Vilniaus r. Mostiškių ir Pakenos Česlovo Milošo pagrindinėmis mokyklomis vyko į pramoginę – sportinę išvyką. Pagrindinis išvykos tikslas – realizuoti mokinių saviraiškos ir bendravimo poreikį, ugdyti mokinių sveiką gyvenseną. Fizinė veikla, apimanti emocinę ir psichinę, judėjimo ir pažinimo sritis, ugdo ne tik judesių kultūrą, bet ir savarankiškumą, kūrybiškumą, iniciatyvumą, pilietiškumą, vaizduotę, komunikabilumą, skatina mokinių fizinį aktyvumą ir gerina sveikatą.

Tam, kad vaikas būtų sveikas, normaliai augtų, būtų žvalus, stiprus ir protingas, būtina sukurti palankią sveikatai aplinką ir formuoti sveikos ir saugios gyvensenos įpročius. ad vaikų fizinio aktyvumo skatinimui reikia skirti ypatingą dėmesį. Judėjimo  stoka trikdo normalią vaiko raidą, o laikui bėgant poreiks judėti mažėja. Todėl būtina jaunimą skatinti užsiimti sportine veikla.

Išvykos metu mokiniai  kartu su mokytojais  išbandė įvairias pramogas ant sniego Druskininkų slidinėjimo trasoje „Snow Arena.“  Saugioje  aplinkoje bei entuziastingai nusiteikusių padėti kalnų slidinėjimo bei snieglenčių sporto DruSkiSchool mokyklos instruktorių priežiūra mokiniai greitai pamilo naujai atrastus malonumus ant sniego.

Po ekstremalių išbandymų mokiniai skubėjo į Druskininkų vandens parko kompleksą, kuris  džiugino mus įspūdinga baseinų zona. Patys drąsiausi išbandė net 212 metrų, nusileidimo kalnelį, pasigalinėjo su bangomis jūros bangų baseine bei srauniojoje upėje, jėgas. Mokiniai atgavo poilsio erdvėje,  vandens kaskadose arba pasinerisnt į pirčių erdvės malonumus.

Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo. Tikimės, kad įgyvendintas mokinių sveikatingumo projektas „Grūdinkime organizmą“ buvo naudingas besidomintiems sveika gyvensena.

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.