Edukacinė – pramoginė 6 – 9 klasių išvyka į dienraščio „Kurier Wileński“ redakciją ir batutų centrą „Skypark.“

Šių metų gruodžio 11 dieną Vilniaus r. Lavoriškių vidurinės mokyklos 6 -9 klasės mokiniai kartu su lydinčiomis mokytojomis vyko į edukacinę – pramoginę išvyką.  Pirmiausia aplankėme dienraščio „Kurier Wileński“ redakciją. Edukacinę ekskursiją po laikraščio „Kurier Wileński“ redakciją ir spaustuvę vedė pats redaktorius Robert Mickievič. Buvome supažindinti su nuo 1953 metų leidžiamo iki 1990 metų vadinto „Czerwony Sztandar“ („Raudona vėliava“), po to „Kurier Wileński“ („Vilniaus kurjeris“) laikraščio istorija.

Mokiniai turėjo galimybę pažinti laikraščio gamybos procesą, kuris yra daug sudėtingesnis nei įsivaizduoja su tuo nesusiję žmonės. Iš pradžių žurnalistai iš skirtingų šaltinių surenka, atrenka aktualią informaciją, vėliau rašo straipsnį, taiso klaidas, ant specialių priemonių sumaketuoti ketinamus spausdinti puslapius. Vėliau spausdinami, pjaustomi ir susegami laikraščių puslapiai. Ne mažiau sunku išvežioti pagamintus laikraščius jų skaitytojams. Turininigas paties redaktoriaus pasakojimas ne tik suteikė žinių, bet ir daugumai mokinių pakeitė požiūrį į laikraštį, kaip žiniasklaidos priemonę.

Kitas mūsų išvykos tikslas – aktyviai praleisti laiką batutų pramogų centre – Sky Park. Pakeliui į pramogų parką negalėjome neužsukti prie pagrindinės miesto eglės. Užsukę į Kalėdinį miestelį, Katedros aikštėje, pajutome ore tvyrojančią šiltą ir džiugią kalėdinę nuotaiką. Puikios nuotaikos vedini skubėjome išbandyti batutų platformas. Vaikai  kelias valandas aktyviai leido laiką, išbandė nutrūktgalviškus triukus, nėrė į kempinių baseiną. Batutų centre praleistas laikas neprailgo ir  tik vakarop kupini įspūdžių grįžome namo. 

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.