Projekto „Tautų juosta“ įgyvendinimas Vilniaus r. Lavoriškių vidurinėje mokykloje

Vilniaus r. Lavoriškių vidurinė mokykla tęsdama dalyvavimą projekte „Tautų juosta“ šių metų spalio 24 dieną sulaukė draugų iš Antašavos pagrindinės mokyklos bei Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos. Viena iš svarbesnių mūsų užduočių buvo – supažindinti atvykusį jaunimą su lenkiškomis tradicijomis, metinių švenčių papročiais bei apeigomis.

Gražų bei kiek žvarboką rudenišką rytą mūsų nauji draugai aplankė sostinę – Vilnių. Lydimi mūsų istorijos mokytojo jaunimas susipažino su Vilniaus Aušros Vartų Švč. Mergelės Marijos nuostabiuoju paveikslu, lankėsi atnaujintuose Valdovų Rūmuose. Gerokai po pietų svečiai atskubėjo į mokyklą, kur jų laukė lenkiški tradiciniai pietūs – „bigosas.“ Kiek pailsėję skubėjome į bendrą visų trijų mokyklų koncertą. Kaip ir dera šeimininkams, stengėmės supažindinti savo naujus draugus su mūsų mokyklos šventėmis, lenkiškomis tradicijomis, liaudiškomis dainomis bei žaidimais. Šventės metu aidėjo lenkiškos ir aukštaitiškos dainos, trypsėti kvietė nuotaikingi šokiai, ausį malonino svečių orkestro pasirodymas, mokiniai paruošė turiningus pristatymus apie metines šventes. Susirinkusius ypač džiugino harcerų žaidimai, galimybė išmokti lenkiško šokio – polonezo, išbandyti save dainuojant dainą „Jadą goście jadą.“ Mūsų nauji draugai nustebino mus ne tik originaliais pasirodymais, bet ir dosnumu – sulaukėme daugybę skanių lauktuvių iš Aukštaitijos.

Toks gražus buvimas drauge suteikė mums visiems jėgų, tikėjimo ir tolerancijos. Tikimės, kad projekto dėka užsimezgusi draugystė tęsis dar ilgai.

Įrašas paskelbtas temoje Renginiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.