IŠSILAVINIMAS IR KARJERA 2014

Spalio 22 dieną 10-12 klasės mokiniai lankėsi parodoje konferencijų salėje „Radisson Blu Lietuva Hotel''. Parodoje galėjome pamatyti ir susipažinti su daugiau kaip 50 dalyvių iš viso pasaulio: tai universitetų atstovai, noriai suteikę informacijos apie konkrečius universitetus, studijų programas ir apie kitus mums rūpimus klausimus.

Atstovai kalbėjo anglų kalba ir tik vienas kitas – rusiškai, todėl buvo dar įdomiau pabendraut su jais ir įgyti naujų kalbėjimo įgūdžių. Be to parodoje dalyvavo užsienio vidurinių mokyklų atstovai, kurie supažindino su vidurinio mokslo galimybėmis įvairiose  šalyse, tarp jų Didžiojoje Britanijoje, Olandijoje, Danijoje, Vokietijoje, Kanadoje ir Maltoje. Besidomintieji kalbų kursais, galėjo pabendrauti su įvairių šalių kalbų mokyklų atstovais, kurie įvardijo galimybes mokytis pasirinktos kalbos užsienyje.

                 Po parodos vyko ,,Kalba. Lt'' vadovo bei profesionalaus karjeros konsultanto Ryčio Jurkėno praktinis seminaras ,,Specialybės pasirinkimas: iššūkiai su kuriais susiduria jaunimas.'' Seminare buvo kalbama apie tai, koks yra tėvų vaidmuo ieškantis profesiją, kaip pasirinkti tinkamą profilį ir kokie yra pagrindiniai iššūkiai, su kuriais susiduria jaunimas. Seminaras buvo labai įdomus bei informatyvus, jo dėka, kai kurie galutinai  apsisprendė  dėl savo ateities. Svarbu visada atsiminti, kad reikia labai norėti ir tik tada būsi sėkmingas ir patenkintas tuo, ką bedarytum!

Aldona Polonska 12 klasės mokinė

Įrašas paskelbtas temoje Naujienos. Išsisaugokite pastovią nuorodą.