Užgavėnių šventė ir Kaziuko mugė

Vilniaus r. Lavoriškių vidurinėje mokykloje Kaziuko mugė ir Užgavėnių šventė yra tradiciniai renginiai, organizuojami ne vienerius metus. Taip jau šiais metais sutapo, kad šios šventės subėgo į vieną kovo 4 dieną. Todėl šiemet buvo nuspręsta surengti bendrą Kaziuko mugės ir Užgavėnių šventę. Kaziuko mugės šurmulys įsisiūbavo mokyklos sporto salėje. Mokiniai mugėje prekiavo savo rankdarbiais, pačių ar kartu su tėveliais pasigamintais gardėsiais, netrūko įvairių rankų darbo papuošalų, žolelių arbatų, džiovintų namuose prieskonių, neapsieita ir be tradicinės Kaziuko loterijos.

Po smagios mugės bei koncerto nuskubėjome švęsti nuotaikingų Užgavėnių Susirinkusiems šventės dalyviams didžiausio džiaugsmo teikė pasivažinėjimai arklio tempiamu vežimaičiu bei virvės traukimas. Netrūko žaidimų, estafečių, šokių ir dainų. Šildėmės arbata, ant laužo keptomis dešrelėmis bei duona. Deganti Morė ir karšti blynai priminė, kad ateina Gavėnios metas, todėl šią dieną linksminomės ir valgėme iki soties.

Džiaugiamės, kad gilias tradicijas mūsų mokykloje turinčioje šventėje – Kaziuko mugėje bei Užgavėnių linksmybėse dalyvavo ir mokyklos draugai iš kaimyninės Vilniaus r. Mostiškių pagrindinės mokyklos bei gausus būrys Vilniaus r. Lavoriškių lopšelio – darželio auklėtinių su lydinčiomis juos auklėtojomis.

Dėkojame mokyklos vadovybei bei šventės organizatoriams už kupiną teigiamų emocijų šventę!

Lietuvių kalbos mokytoja

Regina Sudnikevič

Įrašas paskelbtas temoje Renginiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.